Biblioteca Virtual Joaquim Vicent Guimerà

Entitats de Vinaròs

Una mostra de nou llibrets, que venen a representar aquesta sèrie de publicacions, que amb el patrocini de les cases comercials de la nostra ciutat (per mitjà de la seua publicitat inserta en cada llibret), i amb l›ajut de la Regidoria de Cultura de l›Ajuntament de la nostra ciutat, vam aconseguir publicar amb lobjectiu de difondre les activitata de les associacions, estaments i entitats que es mouen i treballen. Els llibrets, editats amb un format amanós, i amb impressió d´alta qualitat, es presentaven sempre a tot color, i amb fotografies de diversos autor i nostres, que mostraven i explicaven d`una forma i senzilla les activitats de l´associació o entitat protagonista.

Confraria de la Mare de Déu de les Angusties

Editat ›any de 2014, es presentà per a celebrar l´Aniversari dins dels actes de la Setmana Santa de Vinaròs.

Club Esportiu Vinaròs

Sent l´entitat esportiva que més medalles i més millors marques ha aconseguit per la nostra ciutat en els seus ja més de trenta anys de vida, era una oportunitat presentar aquesta publicació per al públic en general, ja que ve a representar una mica la seua gran història esportiva, de la que han sortit grans esportistes. que han aconseguits fites esportives a nivell autonòmic, estatal i encara de trascendència internacional. El llibret, presenta amb imatges originals i fotografies de Fotogrames, és un resum on es fa menció de la història del Club Esportiu Vinaròs des dels seus origens als anys 90, fins a l›activitat del 2013, on es va fer la seua publicació i difusió.

Confraria del Crist de la Pau

Sent la celebració del seu quaranté Aniversari i coincidint amb la presentació de la seua nova imatge per a les desfilades de les processons de Setmana Santa, així com la restauració de la imatge original del Crist de la Pau de Vinaròs, es presentà l´any 2015 aquest llibret, amb forografies originals d´alta qualitat i textos de diversos autors, referents a la història i a la tradició d›aquesta confraria de le Setmana Santa vinarossenca. Una mica d´història, vivènvies, entrevistes, els actes de la Setmana Santa, els treballs de restauració de la històrica imatge, la creació de la nova imatge que serà usada per a les Processons de Dijous i Divendres Sant de la Sentama Santa de la ciutat de Vinaròs

Esplai, l`Acadèmia de Dansa

La primera Acadèmia de Dansa que es va obrir a la ciutat de Vinaròs, amb quaranta anys d´història es presenta amb aquest llibret informatiu, en edició de lany 2013, i amb fotografies tant dels primers moments d´aquesta entitat, així com fotografies de les activitats més actuals. La història de l´Academa està redactada per Ana Castán, com a fundadora del centre de dansa i on es relaten els primers temps i l´evolució de l´activitat fins al moment de l´edició del llibret. Es parla de l´inici de la festa del Carnaval de Vinaròs, que va sorgir de l´ànima de lAcademia Esplai, la Associació Cultural i Recreativa de la Coll, i dels poble de Vinaròs. L´escola de dansa, els grups d´edat, els festivals benèfics, el treball de dia en dia…, són els articles més interessants d´aquesta publicació.

La Societat Musical «La Alianza» de Vinaròs

Una de les Associacions més antigues de la ciutat de Vinaròs, és la Societat Musical «La Alianza», i també té el seu llibret informatiu en aquesta col·lecció. Textos de la història de la associació cultural escrits de la mà de José Palacio, i tota una detallada informació de les diverses bandes que composen l´amplia activitat d´aquesta entitat, amb informació de la banda simfònica, la banda juvenil, la banda infantil, l jove orquetra i l´orquestra de cambra, així com a detalls i informació de l´escola de música. Un interessant article de José Palacio sobre la banda de música i els bous, així com el completíssim programa anual d´audicions i actuacions, el gran palmarés i un anecdotari de l´associacó, completen text i imatges de l´Associació Musical «La Alianza».

«Locura», on ballar és somiar amb els peus

Aquesta és la història de «Locura», el grup de ball, acadèmia, i moltes coses més que des de l´any 2003 ha estat animant la ciudat de Vinaròs i fent que siguen molts els joves de la nostra ciutat els que, com diuen ells «somien amb els peus…» La petita i gran història de «Locura» explicada per Toño, l´Academia Locura des del principi, els festivals benèfics, Halloween, Les Actuacions a Disney París, els viatges, els menuts de «Locura», els Carnavals de «Locura», venen a omplir un llibret ple d›´imatges i de colors, on s´explica la intensa i extensa activitat d´aquesta entitat vinarossenca.

Nanos i gegants, xicotets i grans

La Colla de Nanos i Gegats de Vinaròs té també el seu llibret informatiu, que es va publicar l´any 2012. Ve a ser una recopilació d´informació sobre la hostòria dels Nanos i Gegants de la ciutat de Vinaròs, i a l´hora un compendi d´imatges, vivències i comentaris sobre aquesta colla, i sobre els nombrosos nanos i gegants de la ciutat, que d´any en any van creixent… El llibret és una invitació a tots els vinarossencs a acompanyar als nanos i gegants de la ciutat, a gaudir de la tradicional activitat i si s´escau: a formar part de la colla: història, anecdotari, comentaris de grans i de menuts, que són els protagonistes de la festa. Tot això ve acompanyat de imatges i fotografies realitzades per un bon grup de persones, que han estat seguint o guiant durant anys l´activitat de le Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs. És un dels llibrets més complets d´aquesta col·lecció, i com tots els demés, us invitem a veure´l i a gaudir de la seua lectura.

Visions de la Setmana Santa de Vinaròs

És en el temps, el primer llibret de la col·lecció. Amb articles d´Alfred Gómez Acebes, Salvador Oliver Foix, Joaquim Simó Federico i Mari-Carmen Abella Verge, i amn el programa de la Setmana Santa de Vinaròs de l´any 2012, ve a ser una introducció a la Setmana Santa de la nostra ciutat. Amb imatges i fotografies d´autor, es presenta com un llibret per a llegir i per a meditar sobre la festa i la tradició religiosa de la nostra ciutat. El llibret es va fer amb el patrocini de les cases comercials de Vinaròs, que hi van incloure la seua publicitat a les nostres pàgines, aixó com l´ajut de la regidoria de Cultura de l´Ajuntament de Vinaròs.

Club de Tenis Vinaròs

Podem dir que aquest llibret tanca l´edició de la col·lecció que us he presentat. És un llibret editat l´any de 2014, i va ser publicat per a les festes de Sant Joan i Sant Pere. No és un llibre d´activitat divulgativa d´una associaió de la nostra ciutat, sinó una publicació que entra més dins d´una activitat festiva per als socis del Club de Tenis Vinaròs, amb la seua dama de festes, les seues activitats i esdeveniments dins de les festes patronals, entrevistes, etc…

Detalls i més opcions literàries:

Articles d´opinió Arquitectura Els llibrets informatius

Feu click sobre la imatge per obrir el pdf
Feu click sobre la imatge per obrir el pdf
Feu click sobre la imatge per obrir el pdf
Feu click sobre la imatge per obrir el pdf
Feu click sobre la imatge per obrir el pdf
Feu click sobre la imatge per obrir el pdf
Feu click sobre la imatge per obrir el pdf
Feu click sobre la imatge per obrir el pdf
Feu click sobre la imatge per obrir el pdf