Biblioteca Virtual Joaquim Vicent Guimerà

Fotografia analògica d´atletisme

La diferència entre la fotografia analògica i la fotografia digital, en la especialitat esportiva -com també d´altres especialitat-, està en que la majoria de les càmeres han d´aplicar-se a usos manuals, a la vegada què cada imatge té un cost moltíssim més elevat que en el cas de la fotografia digital, on pots «llançar» múltiples imatges i a la vegada vissionar el resultat inmediatament, fent-hi així les rectificacions pertinents. Us presento uns exemples del meu treball sobre l´esport de l´atletisme amb fotografia analògica (la del carret). Són fotografies d´atletes vinarossencs en les competicions en que vaig anar quan els entrenava, o quan assistia a les seues competicions. Totes les imatges han estat posteriorment digitalitzades i restaurades perquè algunes d´elles pertanyent a clitxés de vora els trenta anys, intentant donar-lis el color de le fotografia actual, i a la vegada netejant ratlles i taques de pols típiques de la fotografia analògica.
Indiscutiblement, la fotografia digital ha permès popularitzar moltes més facetes dins de l´activitat. Més encara ara amb la fotografia feta des de mòbil, però aquestes imatges queden aquí per testimoniar una època per recordar.

Més fotografia digital d´atletisme

Uns exemples més de fotografia esportiva aplicada a l´atletisme. Sempre hi ha la possibilitat d´usar bons zooms, per apropar-se a l´objectiu, i amb l›opció de ràfaga, captar el moment precís i exacte per treure la millor imatge.
Moments com l´arribada a meta del guanyador, el primer impuls a la perxa. o la caiguda del salt de llargada, són al nostre abast
Fotografies en blanc i negre de l´atletisme del segle XX
Fotografies en colors de l´atletisme del segle XX