Biblioteca Virtual Joaquim Vicent Guimerà

Més tradicions…

Una de les visites certament interessant va ser a la població Tírig, i anys ja, al barranc de la Valltorta i a la Cova Gasulla, de les que conservo les fotografies. Aquestes imatges corresponen a la visita al Museu d´Art Rupestre de Tirig, i les fotografies són de les reproduccions que san fet en aquest museu dels espais naturales, que actualment estan tancats i protefits per a la seua preservació.

Visita al Museu d´Art Rupestre de Tírig

Castells i castellers. Fotogrames té lárxiu documental més exhaustiu d´una jornada castellera, amb més de 10.000 imatges del Concurs de Castells de Tarragona.
Foto anecdòtica de la Jornada Castellera de les Festes de la Mercè, Barcelona 2004
Any 2009, Al poble de l´Olleria (València). Un dels aplecs de Colles Muixerangueres, amb la participació dúna dotzena de colles. Les imatges corresponen a la Colla Nova del la Muixeranga d›Algemessí
Fotografies del Pregó de Castelló, any 2005. Una desfilada tradicional, amb ja més de 50 anys, on - a la vegada que una descripció mítica (Bufanuvols, Tombatossals, etc…, de la història antiga de Castelló), hi ha desfilada de moros i cristians i tots els pobles de la província

Més muixerangues

Veure més gotografies de moixerangues

Nanos i Gegants, xicotets i grans

Els Nanos i Gegants són una de les tradicions més antigues de Vinaròs. Us presentem uns exemples d´una de les cercaviles que a la nostra ciutat any darrera any es van celebrant, Si voleu saber més sobre aquesta tradició, poder llegir el nostre llibret: